Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident de psicologia clínica de l’HUIPM realitza la seva rotació externa a l'ECID

 
Marc Mourelo, resident de psicologia clínica de quart any a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, està duent a terme la seva rotació externa en l'acabat d'implementar Equip Clínic d'Intervenció a Domicili (ECID). Aquest equip se centra en la intervenció en població infantil i juvenil, específicament en adolescents, que s'han desvinculat de la xarxa de salut mental.

L'ECID opera a Badalona i Santa Coloma, oferint assistència directament al domicili, al carrer, a l'institut o a qualsevol lloc on els adolescents i les seves famílies acceptin. El projecte té com a objectiu principal construir relacions de confiança entre els adolescents i els professionals de l'equip, seguint la metodologia del projecte AMBIT del "Anna Freud National Centre for Children and Families" de Londres.

L'AMBIT, o "Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment" (Tractament Integratiu Basat en la Mentalització Adaptativa), se centra en el tractament de joves d'alt risc amb múltiples i complexes dificultats. La iniciativa integra intervencions de salut mental, educació i serveis socials per oferir ajuda directa a aquests joves.

Durant la seva rotació, Marc Mourelo ha participat activament en el tractament individual i familiar dels casos, així com en la feina amb la xarxa del pacient. A més, ha comptat no només amb la supervisió constant de l'equip sinó també de professionals externs, la qual cosa ha enriquit la seva formació.

El resident destaca de la rotació l'adquisició de competències en el tractament de pacients d'alta complexitat que s'han desvinculat d'altres serveis i la visió dels pacients com a part d'una xarxa molt més àmplia.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES