Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Teràpia Ocupacional en una unitat de Rehabilitació Hospitalària


Blanca Salinas i Miriam Vallès, com a representants de l'equip de terapeutes ocupacionals de la Unitat de Rehabilitació Hospitalària (URH) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), han presentat, dins el Programa de Formació Multiprofessional 2020/21, la sessió "Teràpia ocupacional en una unitat de Rehabilitació Hospitalària". Hi van assistir els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut mental del nostre centre.

La Teràpia Ocupacional (TO) té com a objectiu que les persones s'involucrin en la seva vida diària a través de l'ocupació; de capacitar-les perquè desenvolupin accions que ajudin a promoure salut i benestar i habilitar una societat més justa i inclusiva perquè totes les persones puguin participar segons els seus potencials en les tasques de la vida diària.

La seva intervenció dins de la URH se centra en:
  • Treballar les necessitats de la persona independentment del seu diagnòstic.
  • Donar suport als valors i interessos de la persona com a facilitadors en la intervenció per a la consecució d'objectius.
  • Combinar les intervencions grupals + intervencions individuals + intervencions amb l'entorn social.
  • Realitzar conjuntament amb la persona un mapa dels recursos, tant de salut mental com socials, dels quals disposarà a l'alta.
 
A la fi de la sessió es va obrir un debat amb els assistents en el qual es van analitzar els canvis que s'han produït en aquest model de treball com a conseqüència de la crisi sanitària actual.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES