Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Practicant la gamificació: resident d'infermeria de l'HUIPM sorprèn amb una original sessió clínica


Aquest terme fa referència a l'ús d'elements i dinàmiques pròpies dels jocs en activitats no recreatives per obtenir coneixements, millorar habilitats, recompensar accions concretes, potenciar la motivació i/o millorar la capacitat d'atenció.

La idea d'incloure aquesta metodologia en el programa formatiu que reben els residents, va néixer després de l'assistència a un taller sobre el tema a la darrera Jornada Catalana d'Infermeria en Salut Mental, celebrada a Barcelona. L'objectiu de la sessió era aconseguir que els altres residents aprenguessin i interactuessin d'una forma més entretinguda.

L'estructura, totalment interactiva, es va desenvolupar al voltant de diferents activitats en què, en petits grups, havien de tractar de descriure el concepte de gamificació, pensar en adaptacions de jocs tradicionals per al seu ús en la pràctica clínica, o un original escape room en el qual els participants, per tal d’aconseguir el seu objectiu, havien de superar un seguit de proves relacionades amb conceptes que es manegen en la pràctica assistencial.

La sessió va tenir una excel·lent acollida per part dels seus companys que van valorar l'experiència com a original i sorprenent, considerant-la una de les millors sessions clíniques impartides en el programa formatiu i va suposar un estímul de cara a futures sessions.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES