Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Xerrada de la coordinadora del SIAD als MIR, IIR i PIR de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata

El dijous 9 de maig i dins el Programa de Formació Multiprofessional de residents que organitza la Unitat Docent de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), s’ha realitzat una sessió per part Mònica Romano, coordinadora del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Cambrils. La sessió ha estat oberta a altres professionals del nostre centre.
 
El SIAD és un servei, públic i gratuït, d’informació, assessorament, primera atenció, derivació i acompanyament, si s’escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la seva vida laboral, social, personal i familiar, per ajudar-les a resoldre problemàtiques que els hi afecten, amb una perspectiva de gènere.
 
L’àmbit de treball inclou assessorament jurídic presencial o on-line i atenció psicològica individual o grupal, segons ho requereixi el cas. La demanda del servei la pot fer la pròpia dona o per derivació de altres serveis comarcals o supracomarcals.
 
Durant la xerrada s’ha fet una amplia revisió sobre les característiques del servei, treball en xarxa i aspectes clau de la violència masclista: origen, cicle, tipologies de violència, conseqüències per a les dones que la pateixen i procés terapèutic de recuperació. Per finalitzar, ha hagut un torn obert de preguntes en què els assistents han participat activament.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES