Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Tutors de l’HU Institut Pere Mata participen al IV Congrés Nacional SEFSE Areda en Barcelona

 
Aquest mes de novembre, tutors de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) van participar en el IV Congrés Nacional de Formació Sanitària Especialitzada que es va realitzar a Barcelona.
 
La trobada celebrada sota el lema “Aprendràs SEGUR” va voler situar el focus d’actuació sobre residents i pacients, partint de tres premisses:
 
• El sistema de formació és cada vegada més estructurat i compta amb unitats docents compromeses, el que permet el compliment dels programes i l’aprenentatge SEGUR.
• Per a l’obtenció de bons resultats, els residents han de formar-se en un entorn SEGUR on sigui possible l’error sense risc, la correcció no punitiva i la supervisió ajustada al grau d’autonomia de l’especialista en formació.
• Per ètica i responsabilitat social, l’aprenentatge ha de ser SEGUR per als pacients que han de tenir la garantia de ser atesos per residents correctament formats i supervisats.
 
Les diferents taules es van plantejar en un format obert que afavoria l’intercanvi actiu i continuat d’opinions i experiències entre els ponents i els assistents. També es van realitzar tallers amb experts centrats en metodologia docent, gestió de les emocions, competències tutorials en seguretat o avaluació de competències.
 
El segon dia, es va realitzar el III Fòrum Nacional de Caps d’estudis, tècnics i responsables autonòmics de la formació sanitària especialitzada on va acudir la Sra. Montserrat Neira sotsdirectora adjunta de la SG d’Ordenació Professional de el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social que va informar de les línies actuals i futures de treball del seu Ministeri en matèria de formació sanitària.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES