Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Clúster Salut Mental Catalunya celebra el seu 10è Aniversari

 
 
El Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC), el primer i únic clúster de salut mental del món, ha celebrat el seu desè aniversari. El balanç d’aquesta dècada d’activitat és immillorable.
 
El CSMC va néixer l’any 2013 per impulsar la competitivitat, la internacionalització i la innovació d’un sector que ni estava en el mapa dels clústers, ni es reconeixia com a mercat. I el resultat és enormement positiu.
 
L’esdeveniment, que ha comptat amb la participació del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, ha aplegat més de 200 representants de tota la cadena de valor del sector de la salut mental, les neurociències i l’envelliment.
 
Qualud, Grupo Saltó. Fundació Orienta, Afforhealth, Broomx i Pere Claver Grup han estat els guanyadors de la 1a edició dels Premis Clúster Salut Mental Catalunya. L’organització ha aprofitat l’ocasió per estrenar nova marca i imatge, WeMind Cluster, que reflecteix l’ampliació del seu ecosistema en els últims anys.
 
La gala ha obert les portes amb un espai expositiu amb 10 mòduls que permetien fer un recorregut cronològic per la història de l’Associació. Aquesta exposició també ha constat d’espais singulars dedicats als projectes i eines pròpies del clúster:
 
 
Posteriorment, el president del CSMC, Francesc Arrufat, de la mà dels expresidents Alfons Icart, Pere Bonet i Joan Orrit, ha fet balanç del passat, present i futur de l’entitat. També ha intervingut Jaume Bosch, exalcalde de Sant Boi de Llobregat i un dels iniciadors del clúster, i Josep Ramos, exdirector clínic de l’àrea de Psiquiatria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. “Els èxits obtinguts pel clúster durant aquesta dècada avalen la nostra proposta d’un model de clúster més social, que aposta per millorar la competitivitat del sector integrant persones usuàries en el procés d’innovació. Alhora, s’obren nous reptes, com contrarestar el dèficit de professionals, promovent el talent i impulsant una formació més especialitzada, o inclús, la necessitat d’una major internacionalització del sector”, ha explicat Arrufat.
 
El Clúster va aprofitar el desè aniversari per presentar la nova marca, WeMind Cluster, amb la que a partir d’ara serà denominat el Clúster Salut Mental Catalunya. Amb aquest nou nom, l’organització busca transmetre de manera més fidel l’ecosistema actual de l’organització, que inclou tots els agents que treballen per l’autonomia personal en totes les etapes de la vida de les persones, amb una visió biopsicosocial. També, potenciar la internacionalització del sector.
 
“La nova marca respon a la necessitat d’adaptar-nos a la realitat de què és actualment el clúster. El nostre perímetre ha crescut en aquests deu anys i no podem parlar només de salut mental. Tenim una visió holística, que contempla oferir un suport totalment integral a les persones que tenen trastorns del sistema nerviós central al llarg de la seva vida. Ara, amb el nou nom es reflecteix millor aquesta visió”, explica la gerent Marta Sánchez Bret.

 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES