Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Professional d’ÀTRIA sensibilitza a l’entorn escolar sobre diversitat funcional

 
El passat 14 de maig els alumnes de 5è de primària de l'Institut Escola l'Agulla del Catllar van tenir l'oportunitat d'assistir a una xerrada sobre la diversitat. Va ser una idea impulsada per la tutora dels alumnes i executada per un grup de mares per a les quals la seva professió està vinculada a la diversitat en diferents aspectes. Va estar impartida per l'Alba, educadora social de la Generalitat de Catalunya, l'Ainoa, psicòloga clínica infantil i juvenil de l'escola Alba de Reus, i la Gemma, integradora social com a auxiliar de la Residència ÀTRIA de Villablanca.
 
L'objectiu de la xerrada va ser incloure en el vocabulari la paraula equitat i el seu significat dins de l'escola a on el concepte “discapacitat” perd força. Fer entendre que l’empatia vers les mancances d’altres persones pot igualar la balança. A la part final de la xerrada es van realitzar unes dinàmiques amb el fi que els alumnes poguessin experimentar les sensacions amb capacitats alterades.
 
Algunes de les dinàmiques que es van fer van ser per exemple moure's per un supermercat amb cadires de rodes, perdre completament la visió i haver de reconèixer al company de classe que es troba al davant seu i d'altres situacions de la vida diària. O simplement sentir-se observat perquè ets diferent. Es va reflexionar sobre la importància de com "mirem" la diversitat.
 
Per concloure, es va realitzar una pluja d'idees a on els alumnes van poder expressar les seves sensacions durant la xerrada. L'experiència va ser molt enriquidora, els nens i nenes van gaudir i van aprendre des del minut zero.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES