Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Èxit de participació a jornada sobre desintoxicació hospitalària


El passat 25 de gener va tenir lloc la Jornada d'Actualització en addiccions, coorganitzada per Margarita Pi, supervisora d'infermeria d'HUJ23 i la Dra. Osane Gómez, psiquiatra de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i responsable clínic de la Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD), ubicada a HJ23.
 
La UHD atén anualment uns 50-60 pacients, amb alta satisfacció per part d'usuaris, familiars, i dels serveis assistencials derivadors, principalment el CAS Tarragona. Els pacients, en situació de dependència activa, ingressen per a realitzar una desintoxicació hospitalària en un entorn segur i amb acompanyament intensiu per part de l'equip d'infermeria. Els ingressos solen durar uns 10-15 dies i les substàncies més habituals són alcohol i cocaïna.  Els infermers de la unitat van explicar el funcionament de la unitat, poc coneguda per molts professionals, i també es va comptar amb la participació de professionals tant del CAS com de Pere Mata, treballadores socials de HJ23, professionals del SIE i un farmacèutic d'HJ23. Es va parlar del greu problema de salut pública que representen les conductes addictives, i amb una mirada especial a la perspectiva de gènere, relacionant addicció, maltractament i trauma en especial en dones.
 
Els participants, més de 100 persones entre professionals adjunts i en formació de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, HJ23, CAS Tarragona, estudiants i altres persones interessades, van participar activament en els debats i van aportar experiències i idees rellevants.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES