Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Professionals de l’HU IPM presenten un Simposi sobre Rehabilitació Comunitària

El passat 11 i 12 de desembre de 2023, es va celebrar a Sevilla l’XI Congrés Internacional en Contextos Psicològics, educatius i de la Salut, organitzat per la Universitat d'Almeria.
Un grup de professionals de diferents Serveis de Rehabilitació Comunitària (SRCs) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, van presentar el SIMPOSI: REHABILITACIÓ PSICO-SOCIAL: CARACTERÍSTIQUES I NECESSITATS DELS USUARIS, OBJECTIUS TERAPÈUTICS I EINES D'INTERVENCIÓ.
 
Vanessa Punset, Psicòloga Clínica del SRC del Vendrell, va coordinar el Simposi en el qual es va participar amb diferents ponències:
  • Carmen Miralles, Psicòloga Clínica del SRC Reus. Ponència: Physical health and personality characteristics in people with recent-onset psychosis
  • Vanessa Punset, Psicòloga Clínica del SRC Vendrell. Ponència: Necessitats d'Intervenció de les persones usuàries del tractament de rehabilitació psico-social i les detectades per l'equip terapèutic
  • Aída Sánchez, Terapeuta Ocupacional del SRC Vendrell. Ponència: Eines per a la recuperació des de la Teràpia Ocupacional: Projecte Vital mitjançant "Ser, Estar i Fer"
  • Alejandro López, Terapeuta Ocupacional del SRC Reus. Ponència: L'ús de la lectura com a eina terapèutica
  • Lía Corral, Psicòloga Clínica del SRC Valls. Ponència "Sempre Contigo": Una APP de seguiment i suport per als usuaris de Salut Mental.
 
El Simposi va generar molt d'interès entre els participants, ja que va abastar la importància de conèixer aspectes de les característiques poblacionals per tenir en compte àrees d'intervenció; la importància d'establir tractaments consensuats considerant les necessitats de l'usuari i les que pugui detectar l'equip terapèutic, adaptar a aquestes necessitats diferents eines d'intervenció, algunes d'elles a través d'activitats com la lectura, però altres relacionades amb el treball dels rols de la persona i els processos motivacionals, i la importància de l'activació conductual, així com finalment la presentació d'una iniciativa innovadora, el projecte "Sempre Contigo" com a APP de seguiment per als usuaris i que poden arribar a millorar tant la prevenció de recaigudes com el seguiment dels usuaris de Salut Mental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES