Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

A quatre mans: on l’art es fa visible

 
 
"...Solo necesitan un tablero, pinzas para fijar el papel, goma blanca de nata Milán, carboncillo y lápiz de carbón y a dibujar..."
 
Aquestes van ser les paraules de motivació i d'activació d'en Luis Rodriguez, professor de dibuix, per iniciar el projecte A quatre Mans que es realitza des de l'SRC amb la col·laboració del Casal Cívic del Vendrell que vam començar el passat mes d'octubre.
 
En Luis, el nostre actual professor de dibuix, ja va participar amb nosaltres en diverses ocasions i des del principi es va crear molt bona sinergia entre els usuaris del SRC i ell. La iniciativa d'aquest projecte, va sorgir arran de l'interès de trobar artistes de la zona a fi de participar en el projecte de Parelles Artístiques. Aquesta recerca imparable va portar fruits molt més profitosos.
Quan ens vam tornar a posar en contacte amb ell per explicar-li el projecte, el seu cap creatiu va començar a generar altres opcions. Ell mateix es va oferir crear aquest projecte entre els seus alumnes i els usuaris del SRC a fi de treballar conjuntament, a fi de treballar "A quatre mans".
 
El fet de participar d'aquesta activitat en un recurs comunitari ordinari amb població general de la comarca de Baix Penedès promou moviments tals com:
  • Crear cohesió social com a eina que influeixi en el canvi de la visió estigmatitzada sobre la salut mental que encara preval bastant en la societat.
  • Contacte directe entre els seus alumnes voluntaris, els usuaris i l'equip SRC, per tant, facilita la integració i participació comunitària.
  • Explorar una activitat artística que pot convertir-se en una activitat significativa a més de tenir l'art com a mitjà de socialització i interacció.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES