Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Educació per a la salut als usuaris de llarga estada en el context de la covid-19

Atesa la situació de COVID-19 i amb la voluntat d’adoptar mesures preventives cara possibles contagis, des del servei de teràpia ocupacional, s’ha instaurat un grup de reeducació de l’activitat quotidiana de la higiene de mans per a tots els usuaris de la Unitat de Llarga Estada de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus.
 
Aquest grup consisteix en seguir el rentat de mans protocol·litzat per l’OMS, el qual estableix una seqüència de moviments específics a l’hora d’ensabonar les mans durant un temps d’entre 40 i 60 segons, per garantir una adequada higiene de mans.
 
Tot l’equip d’infermeria, així com altres professionals del nostre equip, han participat i s'han involucrat en aquest procés d’aprenentatge, consistent en desenvolupar l’activitat en el context real dels usuaris en el moment previ a entrar al menjador per efectuar els diferents àpats. La instrucció, les pautes verbals i el suport de l’equip durant el desenvolupament de la tasca, han estat claus per a l’adquisició de l’hàbit, així com la dotació de facilitadors en l’espai físic, els quals han permès l’ordenació i la rapidesa a l’hora d’executar-la.
 
Aquestes mesures de prevenció implementades venen per quedar-se, són hàbits de salut que s’han hagut d’aprendre pel context actual però que quedaran protocol·litzades a la nostra Unitat.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES