Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Experts portuguesos s段nteressen pels serveis a la discapacitat de Villablanca

Professionals de l’àmbit de la discapacitat de les entitats CERCI i CRM-ASSUMAR (de las Hermanas Hospitalarias) de Portugal visiten desd'ahir dilluns 13 de febrer, i fins divendres 17 de febrer, els diferents serveis d’atenció a la salut mental i la discapacitat intel·lectual que ofereix el Grup Pere Mata a través de Villablanca. Durant la seva estada, visitaran tots els recursos assistencials que es gestionen: des dels ambulatoris fins las hospitalaris, sense oblidar els serveis especialitzats ni els residencials, i fins i tot els dels àmbits de la docència, la formació i la investigació.

L’objectiu de la visita és intercanviar experiències en l’atenció a les persones amb discapacitat i malaltia mental afegida. Concretament als representants de les dues entitats portugueses els interessa conèixer els espais i els models d'intervenció que s'utilitzen a Villablanca, així com l'organització del grup diagnòstic de discapacitat i la sistematització objectiva d'aquest àmbit.Els professionals portuguesos també tenen interès en el col·lectiu autista que es tracta a Villablanca però també de la intervenció en altres discapacitats i en la relació amb el grup diagnòstic sobretot pels casos que deriven en malalties mentals associades a la discapacitat.

El contacte amb aquests professionals portuguesos va arribar a través de la Federació de Cooperatives de Solidaritat Social (FENACERCI) de Poturgal que va participar amb Villablanca en el projecte TRINNODD (Transferència de la Innovació en l’àmbit del Diagnòstic Dual), finançat per la UE i la Direcció General d’Educació i Cultura de l’Estat. Aquest projecte pretenia millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn mental afegit a través de la formació i de les competències dels professionals europeus que treballen amb aquest col·lectiu. L’objectiu final del programa TRINNODD era aconseguir una acreditació europea per als professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental, ja que actualment no existeix cap tipus de titulació específica universitària per als professionals que atenen aquest col·lectiu.

L'intervcanvi s'emmarca en els ajuts Leonardo de la Unió Europea que ha a conseguit la FENACERCI per facilitar l'intercanvi d'experiències dels seus associciats amb entitats de diferents països europeus, entre les quals hi ha Villalbanca.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MノS ACTES