Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

“Addiccions en patologia dual”, tema central de la Jornada Trimestral de Formació

El 22 d’abril, a partir de les 9 hores del matí començarà la Jornada Trimestral de Formació organitzada per l’Hospital Psiquiàtric Universitari (HPU) Institut Pere Mata i que en aquesta edició se centrarà en “Addiccions en patologia dual”. La patologia dual s’entén com la presència d’abús o dependència d’alcohol o altres drogues en una persona amb un diagnòstic establert de trastorn mental i/o trastorn de personalitat. No es pot afirmar, però, que el trastorn mental és conseqüència de l’addicció, sinó que és presenten conjuntament.

Després de la inauguració de la jornada a càrrec del director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, la primera ponència sobre “Posicionament davant les drogues” la farà Blas Torrente, psiquiatre de la Unitat de Patologia Dual de l’HPU Institut Pere Mata. A continuació, el resident de 4t any de Psiquiatria de l’HPU Institut Pere Mata, Samuel Pombo, tractarà sobre “L’entrevista motivacional”.

Sobre les 10 h del matí, el doctor en Psicologia i professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Granada i de l’Instituto de Neurociencias Federico Olóriz de la mateixa universitat, Antonio Verdejo, parlarà sobre “Neuropsicologia de l’addicció”. Després Tre Borràs, psiquiatra i directora del pla d’accions sobre drogues de l’Hospital de Sant Joan, tractarà sobre “Terapia relacional familiar i addicions”.

“Terapia grupal: model cognitiu de Beck” és el tema sobre el que tractarà la psicòloga clínica de la HPU Institut Pere Mata Núria Sánchéz. La infermera Míriam Iglesias, del mateix hospital, abordarà el tema “Intervencions d’infermeria: tallers educatius”. Per últim les treballadores socials Pilar Romera, del CAS de l’Hospital Universitari Joan XXIII, i Judit Roig, de l’HPU Institut Pere Mata, finalitzaran les ponències parlant sobre “Recursos específics d’inserció en addiccions". Tancarà les jornades sobre les 13.30 h el director mèdic de l’HPU Institut Pere Mata i catedràtic de Psiquiatria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Antonio Labad.

Programa"Addiccions en patologa dual"

Més informació sobre jornades trimestrals de formació

 @GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES