Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La vacuna contra la covid-19 s’administra a Villablanca, Bellissens i Marinada

 
Professionals del Departament de Salut han administrat aquesta setmana a Villablanca la 1a dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech. Una fita desitjada per tots, l’arribada de la vacuna és un bri d’esperança en la lluita contra la pandèmia. Més de 1000 persones entre residents i treballadors ha rebut la vacuna per aturar la Covid-19.
 
La campanya de vacunació que ha engegat el Departament de Salut en la primera etapa ha prioritzat les persones més vulnerables: les persones que viuen i treballen en residències i les persones amb discapacitat. La vacuna contra la Covid-19 té unes característiques especials i per aquesta raó diversos equips de professionals s’ha desplaçat a Villablanca per iniciar el procés de vacunació.
 
La vacunació té com a objectiu assolir la immunitat de grup, que és la millor manera d’aturar l’expansió del virus. Quan aconseguim anticossos el virus queda bloquejat i es disminueix la seva propagació i el nombre de contagis.
 
Aviat farà un any que sense saber-ho vam iniciar una creuada contra la Covid-19. El que va començar lluny ha impactat en nosaltres d’una manera que no oblidarem. Per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental de Villablanca l’arribada del Covid-19 els va canviar la vida. Han estat deu mesos en els que per protegir-los han vist restringida la seva activitat social, la participació en majoria de Projectes i de manera molt significativa s’ha alterat la seva vinculació familiar. Atenent a les indicacions de la Generalitat, es van haver d’interrompre visites i sortides del centre.
 
Quan la majoria de la població recuperava certa normalitat i es flexibilitzaven mesures, per al col·lectiu de persones amb discapacitat es mantenien o es flexibilitzaven una mica. La represa de les visites al centre al mes de juny, amb limitacions necessàries a causa de la pandèmia, els contactes telefònics i la incorporació de les videotrucades han ajudat a mantenir el vincle amb les famílies.
 
Per al personal de Villablanca ha suposat un període de canvis i de gran complexitat, en l’organització de les residències, en el model d’atenció a les residents, tot destinat a protegir a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental que viuen al centre.
 
Amb l’arribada de la vacuna contra la Covid-19 s’han viscut uns dies emotius per a tots; per als familiars que han confiat tot aquest temps i per als treballadors i residents que ha pogut rebre la 1a dosi. Desitgem que poc a poc ens permeti tornar a la situació prèvia a la pandèmia, tot i que mentre no hi hagi immunitat: higiene de mans, distància, mascareta i ventilació. Seguim fent camí.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS