Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Verd i joc a la residència el Bosc de Villablanca

 
La residència el Bosc de Villablanca ha estrenat un nou equipament exterior. El Bosc és un recurs residencial que atén a 67 persones amb discapacitat intel.lectual amb necessitats de suport extens i generalitzat i trastorn de conducta.
 
Una de les forteleses del complex de Villablanca és tenir d’un ampli espai exterior que els residents poden gaudir, on hi ha jardí, zones de passeig i àrees de descans. Les persones amb greu discapacitat intel.lectual han de poder disposar d’entorns adaptats, accessibles i segurs ja que no poden fer ús de l’espai exterior tal com el tenim configurat per la resta de residents.
La Covid-19 ens ha obligat a canviar moltes coses a Villablanca, noves formes de treballar, d’organitzar-nos i sectoritzar espais per protegir les persones evitant contagis.
 
Aquest nou equipament projectat l’any passat està una zona enjardinada situada davant de la residència el Bosc i s’ha planificat una intervenció per adequar i generar un espai de dia, on poder fer sortides amb els residents, en un entorn segur, accessible, on poder estimular-los, fer mobilitzacions i alhora promoure la seva autonomia.
 
L’adeqüació d’aquest espai exterior per als usuaris de la residència el Bosc compren una zona de 375 metres quadrats que s’ha dividit en dos espais. En un espai es manté zona de gespa, amb àrea de descans i bancs. En l’altre el terra és de cautxú i hi ha 2 llits elàstics i un gronxador adaptat. Es preveu instal·lar un tendal en una part de l’espai i la incorporació el proper any d’altres elements per completar-ho.
 
El finançament d’aquest espai ha estat a càrrec de l’entitat i d’una donació privada, del familiar d’un resident.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS