Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Petits somnis a la cuina de Villablanca en temps de confinament

 
La resposta de la crisi del Covid-19 en els centres residencials té la seva cara més visible en el personal sanitari i en el personal d’atenció directa que ha estat a primera línea atenent a les persones amb discapacitat intel·lectual. Però l’atenció integral que es dóna a les persones amb discapacitat implica a molts altres professionals, tots i cadascun d’ells també han vist com aquest virus alterava la seva manera de fer i treballar habitualment.
 
Ja ha fet dos mesos des de que es va decretar l’estat d’alarma i des de que les residents del centre han vist restringides les sortides a la comunitat i les relacions familiars, tant les visites, com la possibilitat de sortir a passar el dia o de permís casa seva. I no és fàcil. Això té moltes repercussions en les seves vides, ja en té sempre pel fet d’estar en un centre residencial. Son persones en desavantatge respecte a altres col·lectius de població.
 
El confinament ha fet repensar la feina de tots els professionals i també de l’equip de cuina de Villablanca, que ha introduït canvis i propostes en els menús per facilitar i alleugerir el confinament de les residents.
 
Han estat diverses les iniciatives que des de cuina han fet arribar a les unitats, l’eix vertebrador és la carta Petits Somnis. Aquesta carta inclou berenars especials, com xocolatada, sandvitxos i el més innovador son tres menús; Burger, Pizza i Pasta, que en el cas del dos primers implica l’entrega amb envasos individuals per a cadascú.
 
Altre repte també és la autodeterminació dels residents de Villablanca, pel que es facilita la tria dies abans del tipus de pizza o pasta que desitgen menjar. Les propostes han estat molt ben rebudes, tant el poder participar en l’elecció com per accedir a aquests àpats que habitualment solament gaudien en sortides a la comunitat.
 
Cal posar en valor la predisposició de l’equip de cuina que ha ampliat l’oferta d’àpats, com també per respondre a les propostes que s’han fet des de les unitats, especialment ara que estem en aquests moments de complexitat.
 
El menjar té un rol social, ajuda a socialitzar-nos, és un element facilitador que va més enllà de la ingesta, i en el cas de Villablanca, totes aquestes accions van en la línia de la millora continua i el compromís dels professionals vers la qualitat de vida dels residents.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES