Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La festa Holi de la UHEDI de Villablanca

 
Dissabte passat es va organitzar a la Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a persones amb Discapacitat Intel·lectual (UHEDI) de Villablanca la festa Holi o anomenada també festa de colors.

Holi és una festa d’origen pagà i que se celebra principalment a l’Índia i altres països en els quals habiten grans comunitats hindús.

La celebració original consisteix essencialment a llançar-se pólvores de colors brillants i aigua acolorida els uns als altres, com a símbol de felicitat per l’arribada de la primavera, tractant d’emular els alegres colors de les flors que naixeran durant l’estació esdevenidora. També es coneix com a festival de primavera ja que se celebra al final de l’hivern en l’última lluna plena del mes. En els seus orígens, és un moment màgic, d’alegria, diversió, música i dansa, però sobretot espiritual, ja que durant la vespra del festival, s’encenen fogueres com a commemoració del triomf del “bé” enfront del “mal”.

Nosaltres l’adaptem al nostre entorn i a les nostres condicions. Altres anys l’hem pogut fer en la comunitat aprofitant que era organitzada en alguna localitat pròxima. Sempre ha estat en època estival en què ve de gust mullar-se o embrutar-se de les pólvores perquè la calor referma. Enguany per la situació excepcional esdevinguda l’hem fet al pati de la unitat i ens hem ajudat d’un soplador i sense aigua per a evitar caigudes.

Destacar que és una activitat poc coneguda per la majoria de nois i noies i com és distesa i molt dinàmica, agrada molt a tots.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES