Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Fotografia participativa. Recuperació mitjançant ocupacions significatives

 
Mitjançant diferents dinàmiques la fotògrafa i artista Verònica Galarzo, durant l’estiu, ens va oferir al Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) del Vendrell (Hospital Universitari Institut Pere Mata), un espai per prendre consciència i autoconeixement servint-se de la fotografia.
 
Però, que vol dir fotografia Participativa?
 
La fotografia terapèutica i participativa, també coneguda com a fototeràpia o fotografia social, és una eina d’ús senzill i de caràcter quotidià que permet no només l’expressió artística del fotògraf sinó també l’expressió de les emocions, vivències i situacions de la seva vida diària que ensenya un resultat immediat i visible.
 
En Salut Mental, la fotografia terapèutica acompanya a la persona en el seu procés de recuperació mitjançant la creació, expressió i comunicació de les seves emocions i de la seva història de vida personal d’una forma gràfica,  donant així visibilitat a la pròpia identitat individual.
 
Pel que respecta al context comunitari, la fotografia participativa es consolida com una estratègia  que afavoreix l’intercanvi d’informació que promou el diàleg i la interacció social.
 
L'experiència ha estat molt positiva, ja que també es va tenir l’oportunitat de fer una exposició de la feina feta a amics i familiars dels participants del taller. En definitiva, vam  poder explorar, gaudir i aprendre d’una ocupació significativa que acompanyes el procés de recuperació.
 
Als següents gràfics  es pot veure la participació i satisfacció que va generar l’activitat.
Us compartim uns dels comentaris i suggeriments dels participants:
 
“Me encantaría poder hacer de nuevo esta actividad durante más tiempo, he visto cambios instantáneos”
“He notado que ha sido una actividad muy original y muy chula⭐”
“Estuvo guay y la volvería a repetir, solo lo haría mas largas las sesiones y alguna que otra sesión mas también”
“Me ha encantado todo el como podemos demostrar tantas cosas con solo una fotografía :D”
“Personalmente, me ha gustado mucho, porque me he sentido ciertamente un poco lider y también he podido liberar mi creatividad y uso de recursos con el entorno, lo cual es muy bueno, ayuda en otras artes!”


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS