Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’hort terapèutic de Maricel

 
L’horticultura és una eina de rehabilitació amb la que els usuaris adquireixen hàbits ocupacionals (rutina de treball, horaris, responsabilitat, treball en equip), milloren les habilitats socials i que influeix positivament en l’autoestima.
 
A Maricel (de Villablanca Serveis Assistencials) hem pres nota dels beneficis que implica tenir cura d’un hort i n’hem fet un a l’ampli i lluminós pati de la residència.
 
Un grup d’usuaris són els encarregats de seleccionar el conreu, cercar el planter, plantar les hortalisses, regar, treure les males herbes… Ja sigui acompanyats de la tècnic referent, la Mar Margalef, que ha liderat el projecte, com d’altres membres de l’equip (PAD’s i RPAD’s) que hi han col·laborat activament. Actualment hi tenim tomaqueres, enciams i cebes, que creixen envoltades d’aromàtiques com la sàlvia o la maria lluïsa.
 
I, de tant en tant, la recompensa a tot l’esforç: el moment de la recol·lecció! Els més ràpids en madurar han sigut els enciams, que hem compartit amb famílies i personal. Quan s’obté una collita, la persona se sent útil malgrat la seva problemàtica i pot començar a confiar en les pròpies capacitats i habilitats.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS