Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Altaveu DINCAT: SEMS-DI

El passat dia 29 d’abril el SESMDI (Servei ambulatori especialitzat en Salut Mental per a persones amb Discapacitat Intel·lectual) que gestiona Villablanca, va participar a la sisena jornada virtual “Altaveu DINCAT” dirigida a professionals de la salut mental i Discapacitat Intel·lectual i Desenvolupament (DID) i també a les persones usuàries i les seves famílies. En aquesta ocasió vam participar diferents professionals de l’atenció ambulatòria dels SESMDI de Catalunya (Barcelonès, Gironès i Osona, Reus, i Bages).
 
Es va parlar de l’atenció als pacients amb DID i trastorn mental durant el període de confinament, des de diferents perspectives.
 
La coordinadora del SESMDI de Reus va explicar com s’està actuant, com es dóna suport a les diferents persones usuàries que estan confinats al domicili, sols/es o amb família.
 
Davant l’actual crisi sanitària, l’assistència ambulatòria s’ha hagut de canviar i s’han substituït les visites presencials per l’atenció telefònica, llevat d’alguna intervenció puntual que s’ha de fer presencial (per exemple l’administració de tractaments amb antipsicòtics intramusculars depot). Habitualment es fa seguint l’agenda marcada diàriament i també s’atenen o fan altres trucades no programades.
 
Al SESMDI de Reus i també al de Tortosa, s’atenen un nombre molt gran de nens i nenes i d'adolescents; en aquests casos la intervenció va dirigida a treballar amb els pares i també es mantenen contactes periòdics amb referents de les escoles d’Educació Especial.
 
En general s’està observant que la capacitat d’adaptació de les persones usuàries està sent bona, llevat de casos greus que estan presentant empitjorament dels trastorns de conducta i descompensacions psicopatològiques.
 
Tots i totes les participants van coincidir a assenyalar que s’està imposant l’ús de les noves tecnologies i que a partir d’ara aquestes eines seran imprescindibles. Serà necessari revisar la possible vulneració de la llei de protecció de dades.
 
Gràcies a la connexió virtual, fent ús de la plataforma zoom, més de 100 persones van estar connectades i van poder aprofitar també per a plantejar dubtes i suggeriments.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS