Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Centre d’Atenció Intermèdia Monterols organitza la Setmana sense fum

  • El CAI Monterols ha preparat diverses activitats de prevenció del consum del tabac per pacients, familiars i professionals
 
Coincidint amb la Setmana sense fum que se celebra del 25 al 31 de maig, el Centre d’Atenció Intermèdia (CAI) Monterols, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, ha organitzat tot un seguit d’actes per sensibilitzar sobre la importància que té deixar de fumar.
 
Concretament, les activitats que es realitzen. el dia 31 de maig, són:
  • 9.45 hores : Omple els teus pulmons de natura, no de fum (Caminada popular a Monterols) oberta a familiars i usuaris del centre
  • 11.30 hores: Per què un dia Mundial sense tabac ?  Xerrada a càrrec de la Dra. Marta Ciutat Benet, metgessa adjunta CAI Monterols-IPM oberta a familiars i usuaris del centre
  • 12 hores: Entrega de premis del concurs de cartells de la setmana sense fum
En el marc d’aquesta Setmana volem reflectir la importància de seguir treballant per ajudar les persones amb trastorns mentals a deixar de fumar, per l’alta prevalença de tabaquisme en aquesta població i per l’alta afectació d’aquest consum en la seva mortalitat i esperança de vida. Sabem que la meitat de les morts en aquesta població estan relacionades amb el consum de tabac.
 
Per aquest motiu hem signat un manifest que posa de relleu la importància d’abordar aquest consum i que han signat més d’una trentena d’institucions, incloent col·legis professionals, societats científiques i hospitals.
 
 
L’objectiu és consolidar el treball realitzat els últims anys per prevenir el consum del tabac i fomentar la salut i hàbits de vida saludables entre pacients, familiars i professionals del centre.
 
Cal recordar que el CAI Monterols fa anys que està adherit a la Xarxa catalana d’hospitals sense fum i ha merescut la medalla de Bronze pels programes desenvolupats contra el tabaquisme. A més, amb aquestes activitats, ambdós centres s’alineen amb les demandes de la Xarxa en relació a un nou enfoc del tractament del tabaquisme en les persones amb un problema de salut mental, per tal que tinguin les mateixes opcions que la resta de la població d’accedir als programes per deixar de fumar.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS