Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'HU Institut Pere Mata publica un article a la Revista de Psiquiatría y Salud Mental

 
Investigadors del grup de psicosi incipient de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han publicat un article titulat "Diferencias en la presentación clínica de primeros episodios psicóticos entre población de origen marroquí y población autóctona" en la Revista de Psiquiatría y Salud Mental.
 
El primer episodi de psicosi es sol produir entre 15 i 30 anys, amb diferències clíniques tenint en compte l'aspecte transcultural. L'estudi de les diferències culturals o ètniques i el possible desenvolupament de la patologia psiquiàtrica és un aspecte important, tenint en compte que vivim en una societat cada vegada més multicultural i multiètnica. Alhora per tant, és cada cop més necessari que els professionals clínics puguin adaptar i individualitzar més la intervenció terapèutica.
 
Considerant aquests aspectes i que en la nostra àrea geogràfica la població d’origen marroquí és especialment prevalent, ens vam plantejar explorar les diferencies clíniques en la presentació clínica i tractament farmacològic entre la població autòctona i d’origen marroquí en una mostra de pacients que experimentaven el seu primer episodi psicòtic i ingressaven en la unitat d’aguts de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
Les principals conclusions del nostre estudi són una major prevalença de sexe masculí i menys anys d’educació en el grup d'immigrants d'origen marroquí. No vam trobar diferencies quant a la intensitat dels símptomes ni en les dosis de tractament, però si un pitjor funcionament i una tendència a un menor ús del cànnabis en aquest grup comparat amb la població autòctona.
 
Els interessats en llegir l'article poden accedir al seu contingut clicant aquí.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS