Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Jugant a ser hortelans. SRC del VendrellDes del grup de Projectes del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) del Vendrell, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, es va organitzar una entrevista al col·legi Àngels Garriga (que es va preparar amb anterioritat).
 
El tema tractat va ser sobre l'activitat d'horticultura realitzada en conjunt entre els alumnes de tercer de primària i les persones usuàries del SRC. Els participants del SRC van fer diverses preguntes sobre com organitzaven l'activitat els alumnes, com es decidia què plantar i com cuidar-ho. Algunes de les preguntes i respostes que es van formular als alumnes durant la trobada van ser:

-Sabeu què és el SRC? (Els alumnes no tenien coneixement del servei i van mostrar interès).
 El SRC és un servei que ajuda a les persones amb problemes de salut mental a rehabilitar-se i millorar en la seva vida diària.

-Com es decideix que s'ha de plantar a l'hort? Segons el clima i l'estació de l'any es decideix què plantar.

-Quina és la planta favorita dels alumnes? Els alumnes mostren varietat de gustos: pastanagues, coliflor, enciam, escarola, col...

Se li pregunta també a la professora:
-Com ha començat l'activitat de l'hort amb el SRC? La idea va sorgir de les terapeutes ocupacionals del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, amb les quals ens reunim juntament amb els responsables del col·legi per a plantejar la col·laboració entre tots dos. Ens va semblar bona iniciativa i es va acceptar fer-ho.

Pregunta una companya del ’SRC als nens i nenes:
- Us agrada passar temps amb nosaltres? La resposta va ser clara i concisa, sí!. La professora va afegir que als nens i a les nenes els encanta que vinguin persones de fora a compartir el seu temps amb ells.

Durant la trobada els alumnes ens van fer diverses preguntes sobre l'activitat:
-Com us sentiu en venir a l'hort? Bé, perquè veiem l'evolució de l'hort i ens alegra. Al mateix temps hi ha companys que no han conreat mai en un hort i els ha semblat meravellosa l'activitat.

-Quina verdura us ha agradat més de l'hort? Enciam, porro, faves... No hi ha unanimitat de criteri.
 
Els alumnes transmeten molta predisposició, gaudeixen de les diferents tasques de l'hort, del cultiu i la recol·lecció. Amb l'activitat d'horticultura es persegueixen diversos objectius: treball en equip, cultiu, consum d'aliments saludables (com són les verdures) i aprendre a relacionar-se entre persones de diferents edats i amb punts de vista molt diversos.

Aquest curs 2021-2022 ha estat la primera vegada que es realitza l'activitat i pels comentaris dels participants ha estat molt grata i entretinguda. El col·legi porta ja molts anys fent horticultura sempre en infantil i en primària.

Aquestes són les preguntes que els nens els van fer als “hortelans” del SRC:
-Com us sentiu quan veniu a l'hort? Ens sentim bé, veiem créixer les plantes i això ens enriqueix.
 
-Us agrada passar temps amb nosaltres? Sí, ens recorda a quan érem petits.
 
-Podeu cuinar tots en la cuina de la vostra “escola”? Alguns sí, però uns altres ho fem a casa per videotrucada i s'han fet servir algunes de les verdures collides a l'hort. Algunes de les receptes són: amanides variades, espaguetis amb verdura, truita de bledes vermelles...
 
-Pugeu les receptes que prepareu al youtube, tiktok...? Les pugem a instagram.
 
-Com us dieu en instagram? @srcelvendrell
 
-Com us heu conegut? Igual que vosaltres us vau conèixer al col·legi, nosaltres ens vam conèixer en el centre, però cadascun viu a casa seva.
 
-Què feu en el centre? Moltes activitats, per exemple: teràpia, xerrades, excursions, esport, celebracions... per sentir-nos millor.
 
-Teniu hort a l’SRC o a la casa vostra? Al SRC no hi ha hort però alguns usuaris a casa seva sí que en tenen.
 
L'hora i mitja d'entrevista se'ns va fer curta a tots. Vam gaudir d’una estona agradable de bromes i riures entre comentaris dels usuaris del centre i els alumnes. Degut a l'èxit de l'activitat, continuarem compartint la vivència de veure créixer un hort els propers anys.
 
A continuació us deixem l’enllaç de la publicació penjada a l´instagram.
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS