Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Institut Pere Mata participa a les jornades “Encuentros Nacionales en psiquiatría: conducta suicida"


Residents de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata participen a les jornades “Encuentros Nacionales en Psiquiatría: Conducta Suicida”

Aquestes jornades, celebrades a Sevilla el 14 i 15 d’abril, es dirigeixen a professionals implicats en la Salut Mental i busquen integrar coneixements sobre el tema de la conducta suïcida, des del punt de vista de disciplines complementàries (psiquiatria, psicologia, infermeria en salud mental, treball social...).

El suïcidi suposa un greu problema de salut pública. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), es calcula que seria responsable de més de 700.000 morts a l'any, i es tracta de la quarta causa de mort en joves entre 15 i 29 anys a nivell mundial i la segona en aquesta mateixa franja d'edat a Espanya.
 
Dues residents de primer any, Estel·la Franch – PIR i Judit Santilari – MIR, van participar a la jornada amb la presentació del pòster “Neurobiología de la Conducta Suicida”. Una revisió bibliogràfica de la literatura actual sobre les bases neurobiològiques de la conducta suïcida i on senyalen la necessitat de seguir investigant de cara a poder plantejar noves intervencions en la prevenció i tractament.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS