Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Primera sessió del nou Grup de Treball d'Envelliment i Autonomia

La seu del Clúster Salut Mental Catalunya  va reunir una trentena de representants d’empreses i entitats sòcies per identificar conjuntament els principals reptes d’aquests àmbits. La necessitat d’un canvi de model a nivell sociosanitari, tecnològic i formatiu esdevé uns dels eixos principals.
 
La dinàmica de treball que es va dur a terme el passat 16 de juny al Palau Marianao, en la qual varen participar membres del Clúster i representants de les organitzacions socials del sector de l’envelliment i l’autonomia, ha permès identificar i prioritzar els principals reptes a abordar actualment en aquests àmbits.
 
El Grup Pere Mata va estar representat a través d'Imma Grau, directora del Centre Sociosanitari Monterols de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i Neus Càrdenas, treballadora social del Centre Villablanca.
 
És absolutament necessari construir estratègies que donin resposta a la inversió de la piràmide demogràfica on el grup representatiu de la gent gran pren el valor màxim. Algunes de les propostes recollides en aquesta sessió de treball inclouen: un canvi de model sociosanitari, d’autonomia a les residències o dins de la llar, i l’impuls cap al mercat de solucions relacionades amb el diagnòstic precoç.
 
S'han identificat tres línies estratègiques prioritàries que marcaran l'agenda de treball dels pròxims mesos:
  • El paper de les persones usuàries en la innovació
  • Necessitats de formació i capacitació
  • La societat un element més de canvi
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS