Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Dia Mundial de la Salut Mental: Servei de Rehabilitació Comunitària de Móra

 
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, des del servei de rehabilitació comunitària (SRC) de Móra, dintre els actes organitzats per la Fundació per Mata Terres de l'Ebre i en conjunt amb l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny Josep Casadó de Móra La Nova.
 
Aquest any es va pensar a organitzar un projecte de difusió, que consistís a realitzar una pintura en un mural de la comunitat i que dones veu a la salut mental.
 
La idea pensada per posar al mural, es va generar gràcies al treball conjunt dels usuaris del SRC i els alumnes de l'escola d'art. On tots els participants van posar el seu granet d'arena per poder plasmar una idea que arribés a la població.
 
Si passeu pel passeig Mossèn Joan (davant de l'Esglèsia de MLN). Trobareu una pintura, on s'ubica un paraigua, i unes lletres grans que simbolitzen la pluja. El missatge que es vol transmetre és que el paraigua et protegeix d'aquestes paraules (incomprensió, prejudicis, rebuig, context, silenci, estigma, desesperació...) com et protegeix en els dies pluja.
 
És una pintura que t'acompanya a interactuar-hi, ja que la idea és que us feu una foto baix dels paraigües, agafant-lo. A la part esquerra trobareu paraules amb un simbolisme més positiu (confiança, llibertat, metes, vida, amor, ocupació, bon rotllo, estima...) I un QR on us dirigirà a la pàgina web del Pere Mata Terres de l'Ebre, on podreu fer una cerca dels diferents dispositius que comptem.
 
 
També hi torbareu dues frases:
Salut mental, un dret universal, la frase de l'OMS d'aquest any, i...
No hi ha salut sense salut mental, la frase que els usuaris del SRC van seleccionar per aquest dia.
Convidar-vos a tots a visitar-lo i fer-vos una foto.
 
Tu també hi tens molt a fer! Salut mental, un dret universal!


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS