Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Professionals del Grup Pere Mata, cofundadores de l’Associació Snoezelen Espanya

Dues professionals de l’àrea d’atenció a la discapacitat del Grup Pere Mata, la fisioterapeuta de la residència Marinada, Mònica Roig, i la fisioterapeuta de Villablanca, Elisenda García, són dues de les sòcies fundadores de l’Associació Snoezelen Espanya (ISNA-Espanya), conjuntament amb uns altres 13 professionals (psicòlegs, fisioterapeutes, mestres d’educació especial, infermers, psicopedagogs i neuripsicòlegs) de tot l’Estat.

L’associació ISNA-Espanya està sota el paraigua de l’Associació Snoezelen Internacional (ISNA), amb seu actualment a Dinamarca, que és el referent mundial de tots els professionals que utilitzen l’estimulació multisensorial com a tècnica d’intervenció amb els seus pacients, sobretot amb persones afectades de discapacitat intel•lectual greu de totes les edats, i amb gent gran amb diferents tipus de demències.

L’ISNA-Espanya també coordina la formació reglada sobre estimulació multisensorial que s’imparteix als professionals, ofereix títols homologats etc...

Precisament aquestes tècniques multisensorials s’utilitzen des de fa més de 5 anys a la residència Marinada i a Villablanca per millorar les dificultats que presenten les persones amb discapacitat intel·lectual que s’atenen en aquests centres.

Fruit d’aquesta experiència és també la participació de professionals d’aquests serveis en diverses jornades, com ara les organitzades per la Coordinadora de Centres de Profunds a Catalunya el passat octubre, i les III Jornades Snoezelen Internacionals, el passat mes de novembre. L’objectiu és donar a conèixer l’experiència positiva en la utilització, en els centres d’atenció a la discapacitat del Grup Pere Mata, d’aquestes tècniques.

En el cas de Marinada, la fisioterapeuta de Marinada, Mònica Roig, i la de APASA, Montse Cervellera, exposen l’experiència de com les estimulacions bàsiques (tacte, propiocepció i moviment) poden ajudar a millorar les dificultats de moviment que presenten la majoria de persones amb discapacitat intel•lectual greument afectades. L’experiència de Marinada en l’ús de la propiocepció també l’exposa la psicòloga del centre, Nàdia Ribó.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES