Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca gestiona una nova residència i centre de dia a l’Hospitalet del Llobregat

És el primer centre que es gestiona a Barcelona

Des d’aquest mes de maig de 2011, Villablanca gestiona una nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual situada a l’Hospitalet del Llobregat (Baix Llobregat). El centre té una capacitat de 28 places de residència i 12 de centre de dia. De les 28 places de residència, 12 són per a persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta.

L’obertura d’aquesta nova residència, suposarà la contractació de 30 persones de la província de Barcelona, amb perfils professionals de psicòleg; diplomat en treball social; fisioterapeuta; psiquiatra; metge de família; diplomat universitari d’infermeria; auxiliar tècnic educatiu / curadors, i personal d’administració. Actualment, l’ocupació és del 50 % del servei de residència.

La residència és un servei de titularitat pública de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, i se situa en un punt estratègic de Barcelona, molt a prop de l’Hospital de Bellvitge i de fàcil accessibilitat.

La residència consta de 4 unitats de convivència per a 7 usuaris cadascuna, amb dues habitacions dobles i tres d’individuals, i un menjador - sala d’estar per a cada unitat. Per la seva banda, el centre de dia consta de diferents sales i aules de dia, sala de psicomotricitat i menjador diferenciat per als usuaris del centre de dia. El Centre també compta amb despatxos per als diferents professionals, espais de recepció, sales de visites, espais de jardins i tot el equipament necessari de serveis generals i de manteniment.

El passat més d’octubre de 2010 la Generalitat de Catalunya va treure a concurs públic la gestió d’aquesta residència i centre de dia, que es va adjudicar l’Institut Reusenc Paulo Freire, que forma part dels serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual del Grup Pere Mata, integrats sota el nom Villablanca.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES