Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Bellissens inaugura una pista poliesportiva en el marc de la Festa de les Famílies

El nou equipament reforça el paper de la pràctica esportiva que potencia el centre des del punt de vista psicoterapèutic i de rehabilitació

El Centre Bellissens, del Grup Pere Mata, ha inaugurat una pista poliesportiva amb dues pistes de bàsquet, una de handbol i una de futbol sala, que permetrà que Bellissens aculli partits de competició oficial de les lligues i campionats nacional i internacionals en els quals participen els diferents equips de què disposa el centre. Cal assenyalar que 50 usuaris del centre (el 50 %) participa habitualment en alguna de les 6 modalitats esportives que s’hi practiquen: bàsquet, petanca, atletisme, tenis taula, handbol i futbol.

Durant el transcurs de l’any els usuaris competeixen en diferents llocs de Catalunya, ja sigui en els campionats organitzats per la Federació ACELL com també en els Jocs Special Olympics. En la modalitat de futbol participen en la lliga de la FEDDIC, que suposa una pràctica més regular durant tota la temporada. Cal destacar l’elevat nivell esportiu dels usuaris del centre, ja que han obtingut resultats molt importants en les competicions de les seves categories i han arribat a assolir el campionat d’Espanya de tenis taula en categoria absoluta, tant masculí com femení.

La pràctica de l’esport és una eina terapèutica i rehabilitadora important per a les persones amb problemes de salut mental. Permet una major socialització i normalització de les seves vides i alhora afavoreix aspectes com poden ser el compromís, la responsabilitat, etc. És per aquest motiu que el Centre Bellissens basa una part important de la seva intervenció psicoterapèutica i de rehabilitació en la pràctica esportiva dels seus usuaris.

A més de la inauguració de la pista poliesportiva i d’una exhibició de les diferents modalitats esportives que es practiquen a Bellissens, la Festa de les Famílies ha ofert una xerrada informativa dels professionals del centre sobre els programes individuals de rehabilitació, que té com a objectiu que les famílies dels usuaris del centre coneguin el treball assistencial que es fa amb el seu familiar.

La festa ha comptat amb l'assistència de la delegada territorial del Departament de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Solé, i del director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó.

El centre Bellissens està format per la Residència Mestral i per la Residència Garbí. Va néixer l’any 1997, just ara fa 14 anys, per la necessitat de donar un servei a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual lleugera i mitjana, amb trastorn mental afegit que requereixen un tractament rehabilitador integral amb suport extens.

És tracta doncs, d’un centre especialitzat en patologia dual, gestionat per l’Institut Assistencial Reusenc Paulo Freire (Grup Pere Mata) i que atén un total de 100 places de residència, concertades amb l´Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES