Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca obre unes instal·lacions hípiques per ampliar el servei d’hipoteràpia per als usuaris

L'hipoteràpia s'adreça a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental afegit

Villablanca, del Grup Pere Mata, ha obert el 8 de març de 2012 un espai d’instal·lacions hípiques dins del centre que permetrà ampliar el servei d’hipoteràpia que s’ofereix als usuaris del centre i de Bellissens, de manera que se’n podran beneficiar inicialment 38 per comptes dels 25 usuaris que fins ara realitzaven aquesta activitat en una hípica fora del centre.

Concretament, s’ha habilitat una pista circular de 16 metres de diàmetre, i una altra de rectangular de 20x30 metres, que disposa a més d’una rampa per facilitar que els usuaris puguin pujar als cavalls.

El servei el realitza dos dies per setmana l’experta en equinoteràpia Sònia Romera, que es desplaça fins a Villablanca amb dos ponis de tamany gran: en Rex, un cavall de Merens, i la Kiss, una poni fiord. Aquests dos cavalls tenen un temperament molt fred i són poc reactius, i per això han estat entrenats específicament per treballar amb col·lectius amb especials dificultats com els usuaris de Villablanca i de Bellissens, que són persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental.

L’hipoteràpia permet treballar aspectes psicomotrius (com l’equilibri, el toc corporal, la relaxació..), d’altres emocionals i de reforç de conducta positiva (com l’autocontrol d’emocions) i d’altres de comunicatius a nivell relacional i d’aportar una motivació diferent als usuaris. Amb l’hipoteràpia es pretén aconseguir objectius assolibles i significatius per als usuaris, com per exemple que una persona amb autisme miri l’interlocutor 4 vegades durant 10 minuts.

Cuidadors de Villablanca abans iniciar activitat hipoteràpiaPer fer possible l’activitat d’hipoteràpia dins les instal·lacions de Villablanca també s’ha implicat un grup d’una dotzena de cuidadors, que han fet una sessió teòrica amb la terapeuta Sònia Romera per tal de conèixer les característiques bàsiques de l’hipoteràpia, així com tenir un primer contacte amb els cavalls que prendran part en l’activitat.

Sònia Romera és mestre d'educació especial, psicomotricista i experta en reeducació per l'equitació, a més de ser coordinadora tècnica del postgrau d'equitació terapèutica de la Universitat de Vic des de 2003.

A més d’aquesta activitat terapèutica amb cavalls, que fa més de 10 anys que es realitza a Villablanca, el centre també ofereix una altra activitat amb gossos, que també els desplacen fins al centre.
 
 
 
 
TV3 notícia hipoteràpia Villablanca a Pere Mata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES