Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

“Marinada fa possible el que semblava impossible i ensenya a viure”

Durant la Festa de les Famílies es presenta un Túnel Sensorial construït per usuaris i per professionals

“Marinada fa possible el que semblava impossible i ensenya a viure”. Amb aquestes paraules va cloure els parlaments institucionals la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, durant la Festa de les Famílies de la residència i centre de dia Marinada, celebrada el passat dissabte 11 de maig de 2013.

Vilella va posar d’exemple la seva experiència laboral com a directora del centre per remarcar que “Marinada m’ha ensenyat molt i ara puc aplicar-ho. Avui malgrat les dificultats podem viure amb intensitat i amb senzillesa, i no només lamentar-nos”, i va afegir que “hem de ser capaços de veure quines són les coses que realment hem de demanar, no la lluna”.

Per la seva banda, la cap del Servei de Gestió Territorial del Departament de Benestar Social i Família de la Generaliat de Catalunya a Tarragona, Eva Ferran, va felicitar els assistents i va dir que “Marinada sou tots: usuaris, familiars i professionals”. El director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, va remarcar que “estem compromesos amb Marinada per la feina ben feta dels professionals, per l’Associació de familiars i pels voluntaris”.

La presidenta de l’Associació de familiars, Francisca Chavero, va expressar la seva alegria perquè l’entitat creix cada dia i va animar els familiars que encara no s’ha associat per a què ho facin. Per la seva banda, David Godall, director de Marinada va fer un èmfasi especial en la tasca dels professionals del centre i en la seva dedicació, demostrada en aquesta ocasió en la construcció del Túnel Sensorial, que es va presentar durant la Festa de les Famílies.

El Túnel Sensorial, batejat amb el nom “ Un viatge a través de la natura i el temps” , és un recorregut que permet descobrir les 4 estacions de l’any a través de la vista, l’oïda, el tacte, l’olfacte i el gust. Ha estat elaborat íntegrament pels usuaris i pel personal de Marinada, que durant dos mesos han recollit i han elaborat materials per a la seva construcció. A més del treball d’estimulació multisensorial que es realitzarà amb els usuaris de Marinada, el Túnel Sensorial també estarà obert per a què altres centres que atenen persones amb discapacitat en puguin fer ús en els propers mesos.

Marinada és un servei de titularitat pública de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que atén a persones amb disminució psíquica severa i profunda. El centre disposa de 74 places de residència i 15 de centre de dia. La gestió d’aquest servei es duu a terme des de l’entitat Fundació Villablanca, del Grup Pere Mata.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES