Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El 10 d’octubre s’inaugura la Setmana de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre

L’objectiu és sensibilitzar, informar i canviar la percepció de les malalties mentals entre la població

El proper dimecres 10 d’octubre de 2012, a les 18 h, tindrà lloc l’acte inaugural de la Setmana de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre, amb un acte popular que tindrà lloc al Parc del Xiribecs d’Amposta. L’acte comptarà amb l’actuació musical de Riu en So i amb la presència de l’alcalde del municipi, Manel Ferré, representants de les direccions territorials de Salut i Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez i Antoni Lluís Martí, a més de representants de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, del Grup Pere Mata que gestiona els recursos d’atenció a la salut mental d’aquesta demarcació.

Aquest acte coincidirà amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, i per això fins al 19 d’octubre es realitzaran diferents activitats de sensibilització i d’informació a Tortosa i Amposta per tal de contribuir a canviar la percepció esbiaixada de les malalties mentals entre la població.

Concretament, durant el matí del dia 10 d’octubre es muntaran paradetes informatives als mercats de Tortosa, Amposta i Sant Carles de a Ràpita i als centres de salut per distribuir informació i engantxines. També es distribuiran cartells pels comerços d’aquestes poblacions elaborats per la plataforma Obertament, que lluita contra l’estigma social de la salut mental.

A més, fins al 19 d’octubre es realitzaran diverses xerrades a Tortosa i Amposta que aniran adreçades a professionals de la salut, a mestres, educadors i alumnes de secundària, a col·lectius d’immigrants i a entitats com l’Associació de Síndrome de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia i Sd Químic Múltiple de les Terres de l’Ebre.

La cloenda de la setmana de la Salut Mental tindrà lloc el 19 d’octubre a l’Esplai Sant Jordi d’Amposta a les 19.30 h, i consistirà en la xerrada “La gestió de les emocions en situacions de crisi”, a càrrec de Noèlia Calduch, psicòloga de l’Institut Pere Mata.

La Setmana de la Salut Mental està organitzada per la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, i compta amb la col·laboració dels departaments de Salut, d’Ensenyament i de Benestar Social i Família de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, dels ajuntaments de Tortosa i Amposta , i amb l’ajut de la Caixa.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES