Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Usuaris de Bellissens estrenen al Metropol l’obra teatral “Un poble desesperat”

Actuen per primer cop a Tarragona el 3 de novembre de 2011

Usuaris del centre Bellissens amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental afegit estrenaran dijous, 3 de novembre, al Teatre Metropol de Tarragona, l’obra “Un poble desesperat”. En la representació hi prenen part 14 persones que interpretaran una obra original d’Ana Gairin, la terapeuta ocupacional del centre. L’obra planteja la reacció d’un poble (Villagordo) quan arriba un grup de gàngsters que se’n vol fer l’amo del municipi.

L’actuació tindrà lloc a les 11 h del matí en el marc de “l’Eclèctic Festival. Espectacles des de la discapacitat”, que organitza el Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona. Fins ara el grup de teatre de Bellissens només havia actuat al propi centre i al teatre de l’Institut Pere Mata, d’aquí la importància per als usuaris que en formen part de participar en l’Eclèctic Festival, que els dóna l’oportunitat de mostrar fora el treball que realitzen des del grup de teatre.

Aquest grup va néixer fa deu anys i forma part del conjunt d'activitats terapèutiques que Bellissens utilitza com a eina per millorar l'evolució psicopatològica dels usuaris del centre, d'acord sempre amb el projecte individualitzat d’atenció que l’equip professional elabora per a cada usuari en concret.

La participació en el grup de teatre permet als usuaris desenvolupar el llenguatge, l’expressió en general i l’expressió corporal i el moviment. L’activitat teatral també els permet col·locar-se en altres situacions i en el paper d’una altra persona, de manera que es facilita una millor acceptació de si mateixos i dels altres.

A més de les teràpies relacionades amb l’expressió artística, Bellissens té una llarga trajectòria en l’ús terapèutic de l’activitat esportiva, amb diversos equips que competeixen habitualment en competicions oficials a nivell de tot Catalunya.

El centre Bellissens del Grup Pere Mata està format per la Residència Mestral i per la Residència Garbí i disposa de 100 places concertades amb l´Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat de Catalunya. Va néixer l’any 1997 per la necessitat de donar un servei a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual lleugera i mitjana, amb trastorn mental afegit que requereixen un tractament especialitzat, rehabilitador i integral.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES