Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’equip de bàsquet de Bellissens, subcampió olímpic en els Specials 2016

 
L’equip de bàsquet de Bellissens ha aconseguit la medalla de plata en els Jocs Specials Olimpics que s’han celebrat a Reus el passat cap de setmana, 20 anys després que la ciutat acollís l’edició de 1996. L’equip format per 8 usuaris de Bellissens i 2 de Villablanca, porta competint en els Specials precisament des de fa 20 anys, quan va prendre part per primera vegada en l’edició de Reus.
 
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Reus va oferir una recepció als clubs que com el de Bellissens porta 20 anys en actiu després de la seva primera participació en aquesta competició olímpica. A més, 3 components de l’equip actual també van participar en l’edició de 1996.
 
En aquest jocs han participat gairebé 800 esportistes de les diferents comunitats autònomes de l’estat espanyol, així com de diversos països com Holanda, Suïssa, França, Marroc i de la ciutat de Xangai, entre d'altres.
 
La limitació de les disciplines olímpiques d’aquests Specials Olímpics 2016 ha fet que Bellissens només hagi pogut competir amb l’equip de bàsquet, però en altres edicions també han pres part els equips de futbol, handbol, tenis taula, petanca o atletisme, i han arribat a participar-hi fins a 30 esportistes. De fet, en totes aquestes disciplines esportives es participa habitualment en els diferents campionats territorials o autonòmics que segueixen el calendari escolar.
 
En aquest sentit, la pràctica esportiva esdevé una eina terapèutica per a les persones amb discapacitat, a més de contribuir a millorar la seva inclusió en la comunitat i les seves capacitats.
 
Foto: Imatge de la recepció de l'equip de bàsquet CE Bellissens a l'Ajuntament de Reus pels seus 20 anys participant en els Special Olimpics
 
 
Foto: L'equip de bàsquet del CE Bellissens que ha quedat subcampió olímpic 2016
 
 
 

 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES