Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Segona Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials

El 8 de juny va tenir lloc a Barcelona la 2a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials impulsada pel Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i organitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària. Va ser un dels primers actes en que l’actual conseller el Sr. Chakir El Homrani Lesfar va inagurar.
 
La jornada s’adreçava preferentment a professionals membres de Comitès d’Ètica i d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis d'intervenció Social, i hi van participar més de 300 persones restant a la llista d’espera 174 interessats.
 
Es van presentar els quatre darrers documents de recomanacions elaborats per aquest comitè sobre qüestions ètiques de caràcter transversal per a tots els àmbits d’intervenció social i que eren:
 
• La separació del nadó de la seva mare en el moment del naixement per causa de maltractament prenatal o per la previsió del futur desemparament del nadó
• La intimitat als centres residencials de persones amb diversitat funcional. A propòsit de l'ús, l'accés i la supervisió dels espais
• Document de reflexió sobre contencions
• Guia en la protecció i suport a l'exercici de la capacitat. Més enllà de la incapacitació
 
Es va avançar també la realització d’una eina informàtica dirigida a fer un repositori de casos abordats en els Espais de reflexió ètica en serveis socials (ERESS) que en breu estarà disponible.
 
Al final de la jornada es va presentar una taula interdisciplinària de 10 professionals i representativa de tot el territori on es va presentar de manera pedagògica un cas d’abordatge en un ERESS.

Elisa Abellán, treballadora social de Villablanca va moderar la taula i va fer les conclusions finals del cas abordat. La dinàmica la va portar el Dr. Josep Ramos i la Dra. Begoña Román, tots tres són membres del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.
 
La jornada va ser un èxit per convocatòria i contingut.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES