Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca avança en l’autodeterminació dels seus usuaris

Amb l’objectiu de millorar la capacitat d’autodeterminació dels seus usuaris, des de fa uns anys, Villablanca (del Grup Pere Mata) viu una intensa renovació de les seves instal·lacions i de la seva pràctica assistencial, cada cop més individualitzada i centrada en les persones per elles mateixes i no tant com a usuàries del centre. Es vol així tenir en compte les seves preferències, de manera que les activitats que realitzen les ajudin a mantenir les seves capacitats o millorar-les tant com sigui possible.

En aquest sentit, des del setembre passat, la cuina de Villablanca ha elaborat cartes específiques on s'ofereix als usuaris l'oportunitat d'escollir un àpat. Ha elaborat una carta d'hamburgueses i una de pizzes, que es posa a disposició dels usuaris perquè puguin encomanar amb antelació. Dues o tres vegades al mes, normalment per sopar, els usuaris poden escollir d’entre aquests menús el plat que prefereixen, que sempre es complementa amb amanida i gelat. A més, la presentació s’assimila a la del restaurant. Les hamburgueses i les pizzes se serveixen en capsetes. En ocasions especials també es proposen menús temàtics com ara menjar mexicà. El pròxim pas és la creació d'una carta de pastes que inclogui espaguetis, lasanya, i varietat de salses.
 
En el marc d’avançar en la capacitat d’autodeterminació de les persones usuàries de Villablanca, s’han incorporat múltiples activitats terapèutiques (amb animals, hipoteràpia, multisensorials, esportives, socials, ball, musicoteràpia, tallers, etc) algunes de les quals es realitzen gràcies a la col·laboració d’entitats i persones voluntàries.

Sota el nom de Villablanca, el Grup Pere Mata ofereix diferents serveis en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual que cobreix totes les necessitats de tractament.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES