Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Ballem en línia a Cambrils

Aquesta setmana, les persones usuàries de Villablanca han fet una exhibició de Balls en línia al Passeig de les Palmeres a Cambrils. Els residents n’aprenen i aquesta activitat serveix per cloure el treball del tot el curs.
 
Des de febrer de 2015, a través del Projecte de voluntariat Implica’t col•laboren amb nosaltres un grup de Balls en línia de Cambrils. Desinteressadament 7 voluntaris, venen al centre des de el mes d’octubre fins a juny, tots els dilluns, de 16h. a 17.30h. a ensenyar Balls en línia a 15 residents.
 
El Ball en línia és una modalitat de de ball en grup, de tipus lúdic, inspirada en el ball country americà i que possibilita ballar sol. Es realitza en files, tots en una mateixa direcció i on els ballarins executen tots els mateixos passos i la mateixa seqüència es repeteix a tota la cançó, pel que és fàcil d’aprendre.
 
S’adapten les coreografies al grup, cada temporada s’assagen noves cançons, cadascú situat en un lloc, amb un voluntari de referència que li presta suport, per anar poc a poc integrant els passos…i el resultat és molt satisfactori. És una activitat molt ben valorada per tots, que és molt ben acceptada i en gaudeixen gran part dels residents.

Tenir la possibilitat d’anar a Cambrils amb els voluntaris i fer una exhibició a l’estiu és un estímul i una motivació. La inclusió social de les persones amb discapacitat és això, és tenir l’oportunitat de poder estar presents com qualsevol altre col•lectiu de la nostra societat i fer una mostra del que han après en públic, sense presentar-se com a persones amb diversitat funcional.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES