Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca incorpora el ball com a activitat inclusiva

Des de fa uns mesos joves amb disCapacitat Intel·lectual en seguiment pel SESM-DI DE Villablanca (Servei Especial Salut Mental – Discapacitat Intel·lectual) s’han incorporat al Club de Ball Esportiu wapachá diversity i a la sala NEW YORK, de Reus, resultant una experiència del tot innovadora i molt satisfactòria. Són dues activitats en les que des de fa temps ja hi participen nois i noies de l’Associació de Síndrome de Down de Tarragona.
 
El contingut de l’activitat consisteix en preparar a parelles mixtes, un del membres amb discapacitat i l’altre no, i aprendre junts el ball. Les coreografies són majoritàriament de balls llatins i són tota una experiència i un repte com ho pot representar per alguns de nosaltres. Cal reconèixer l’ajuda inestimable dels voluntaris que sense ells no seria possible. És totalment gratuïta i es fa tant dins el centre com a la comunitat per tal de donar-li visibilitat.
 
Es tracta de joves amb discapacitat intel·lectual amb trastorns de conducta i/o trastorn mental. Assenyalar especialment els que compleixen perfil de TEA (Trastorns de l’Espectre Autista) que són els que més implicats estan i que valoren tant ells com les seves famílies l’experiència com molt positiva. Valorem l’activitat com molt enriquidora i inclusiva i reconeixem l’aposta de les entitats sense ànim de lucre en aquest projecte inclusiu amb el nostre col•lectiu.
 
Els beneficis obtinguts són de caire recíproc per a totes les parts implicades i ha possibilitat empatitzar amb la realitat de la diversitat.
 
També ha contribuït individualment a:
 
1. Millorar el ritme, la coordinació motriu i la orientació espaial
2. Millorar l’estat físic incrementant l’agilitat, l’elasticitat i evitant el sedentarisme
3. Millorar la capacitat d’aprenentatge i de la cultura de l’esforç
4. Millorar l’autoestima i l’autoimatge i l’autoconcepte
5. Afavorir les interaccions socials com qualsevol ciutadà més
6. Millorar l’expressió emocional
7. Lluitar contra l’estigma
 
Podeu obtenir més informació en aquest enllaç i en aquest altre.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES