Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Residència i CAE Marinada participa en les VII jornades tècquines de la Unió Catalana d´Hospitals

 
El passat divendres dia 7 d’octubre es va realitzar la VII Jornada técnica “compartim el que fem” organitzada per la Unió Catalana d'Hospitals. En aquesta jornada es presenten diferents comunicacions de diferents entitats associades a la UCH que exposen les seves pràctiques, projectes i experiències en els centres assistencials. La Mònica Roig, fisioterapeuta de la Residència i CAE Marinada va explicar el projecte “Snoezelen 24 hores… reconvertint espais”.
 
L’estimulació multisensorial Snoezelen es basa en la relació sensiblement terapèutica entre un usuari (pacient), un acompanyant (profesional) i un ambient (entorn) controlat i degudament dissenyat, on s´ofereixen multitud de possibilitats d’estimulaició sensorial per enriquir de manera permanent la qualitat de vida.

El concepte Snoezelen 24 hores fa refererència a poder generalitzar la filosofía Snoezelen en tots els espais i totes les activitats de la vida diària de la persona. En tot moment i en tots els llocs es controlen els estímuls sensorials que rep l'usuari per tal de crear ambients que facilitin el benestar global de la persona.

Per a la creació dels diferents espais, cal tenir en compte el perfil sensorial de les persones que hi estaran. A la Residència i Centre de Dia Marinada s’han anat creant multitud d'espais snoezelen 24 hores per convertir el centre en un gran espai d’estimulació multisensorial, on els usuaris poden rebre i interpretar aquells aspectes de l’entorn que més els afavoreixen.
 
Tipus d'entorns snoezelen 24H:
• Sales o habitacions que es transformen puntualment per tal de fer una activitat concreta i després recobren el seu aspecte i funció habituals.
• Entorns creats específicament durant un temps determinat per a realitzar activitats d'estimulació sensorial.
• Entorns fixes específics: sala snoezelen equipada amb elements tecnològicament sofisticats, o bé tansformació permanent de tots els espais de vida de la persona en entorns sensorials.
• Espais naturals: jardí, platja, bosc, parc…
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES