Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca participa a la recerca "La Intervenció amb les famílies des del Treball Social"

 
Aquest mes d’octubre s’ha presentat la recerca “La intervenció amb les famílies des del Treball Social”, feta pel Grup de Recerca i Innovació en Treball Social (GRITS) de la Universitat de Barcelona en la que vam participar al grup de discussió amb la TS i families del SESMDI de Reus

Van entrevistar a un 15% dels TS col·legiats de Catalunya i a varies families que reben assistencia

Ara s’està en la fase de divulgació als participants i també està previst que es presenti a les diferents Delegacions del Col·legi Professional. Ha comptat amb el suport del Col·legi Professional de Treball Social i l’Obra Social “La Caixa”.

La recerca recull la preocupació dels professionals per les conseqüències de la crisi econòmica sobre la seva intervenció: increment de la gestió de prestacions econòmiques individuals i de recursos de primera necessitat: habitatge, subministraments, alimentació, material escolar...en detriment del treball social comunitari.

Inclou la veu de les persones ateses pels professionals del treball social, que també denuncien les llistes d’espera als serveis socials bàsics, valoren les estratègies desenvolupades pels professionals en un context de reducció pressupostària i reconeixen de manera especialment positiva les visites a domicili, que enforteixen el vincle entre la família i els serveis socials.
Els TS destaquen com a pràctiques de qualitat del treball social amb les famílies permetre l’expressió de les emocions o oferir acompanyament emocional i afectiu enfront les situacions adverses en què es poden trobar. A partir d’aquests processos d’acompanyament, els TS arriben a ser persones referents per a les famílies que atenen en els seus itineraris de canvi vital.

La investigadora principal de la recerca, Josefina Fernández, apunta que “la implicació plena dels professionals del treball social i les famílies en aquesta recerca dóna autenticitat als resultats obtinguts ja que provenen dels seus actors principals”.  

La Dra.Violeta Quiroga va fer la recerca al nostre territori i la divulgació al Caixa Forum de Tarragona el passat 14 d’octubre. És també coneguda per haver fet pràctiques de TS a Villablanca al curs 1989-90.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES