Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Una traca de sensacions a la Residència Maricel de Villablanca

 
Els residents de la sala Mar de la Residència Maricel de Villablanca, donen la benvinguda a l'estiu amb una gran celebració, LA REVETLLA DE SANT JOAN.
 
Tot i ser residents amb moltes limitacions motrius i problemes en la deglució, han pogut gaudir a través dels diferents sentits aquesta gran festivitat.
 
Sensacions poc presents en les seves vides quotidianes com tocar i pastar la farina (tacte), batre (vibració) i fer la crema pastissera, degustar unes boles de cirera en almívar gelificades (gust), olorar la pólvora de les bengales (olfacte), sentir el soroll de les bombetes (oïda) o visualitzar en una projecció castells de focs, han estat algunes de les activitats responsables de desencadenar gestos, moviments corporals, fixacions visuals i somriures als nostres residents.
 
Els sentits han estat els protagonistes en aquest taller. Han estat els principals canals de comunicació entre els residents i el mon exterior a través del personal que els ha atès.
 
També han pogut gaudir de la calor d'una petita foguera improvisada enmig de la sala i projectada a la paret. La foguera no podia faltar !!!
 
Són moltes les costums i rituals que giren al voltant d'aquesta festivitat. Llançar objectes que porten mals records o demanar desitjos al saltar la foguera són algunes d'elles.
 
Després d'un any dur per a tots, els residents de Mar, han volgut seguir amb la tradició i han llançat a la foguera els seus desitjos per al 2021.
 
I amb aquesta traca de sensacions, hem acomiadat la primavera i donem pas a l'estiu...
 
SENTIR ES VIURE: Gràcies al personal per fer-ho possible.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES