Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’exposició Escoltant els colors de Villablanca es podrà visitar a Mas Abelló fins el 31 de maig

  • Mentre es visita la mostra, un codi QR permet escoltar la música de Modest P. Mussorgsky interpretada per la JONC que va inspirar les obres de la mostra
El Centre Cívic Mas Abelló acollirà de l'1 al 31 de maig l’exposició Escoltant els colors amb obres de persones usuàries de Villablanca realitzades durant la col·laboració amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), fa un parell d'anys, en el marc del projecte “JONC a tocar”, que tenia per objectiu acostar la música simfònica a les persones amb discapacitat intel·lectual. Per aquest motiu, l’exposició incorpora un codi QR que permet qui la visita escoltar la música de Modest P. Mussorgsky (1839-1881), que va inspirar el projecte de la JONC i les obres exposades.
 
D’aquesta manera les persones residents de Villablanca van fer el procés invers que el compositor rus quan va compondre l’obra “Quadres d’una exposició”, una suite composta per deu peces musicals. Mussorgsky va compondre-la inspirant-se en l’obra pictòrica del seu amic Víktor Hartmann.
 
Amb la incorporació del codi QR a l’exposició es vol fer partícip el visitant del procés creatiu que van viure els usuaris de Villablanca quan van pintar la cinquantena d’obres de la mostra mentre escoltaven la suite “Quadres d’una exposició”. Ara el visitant pot escoltar la música mentre contempla les obres.
 
La mostra, composta per 12 plafons i bafarades amb frases sobre l’experiència “JONC a tocar”, es va inaugurar el 30 de novembre de 2017 als rentadors del Centre Cívic del Carme en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana. Posteriorment, s’ha exposat als centres cívics Mestral i al Llevant. En el primer es va fer una visita guiada adreçada a estudiants d’integració social de l’IES Gaudí, mentre que en el segon aquesta activitat es va adreçar a un grup de pintura del mateix centre.
 
A l'octubre, l'exposició es podrà visitar al Centre Cívic Migjorn i del 4 de febrer al 2 de març al Centre de Lectura de Reus. Per a fer itinerant l’exposició, Villablanca compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES