Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

70 aniversari de Villablanca

Villablanca és l’àrea del Grup Pere Mata que presta serveis de la xarxa pública que atenen a les persones amb discapacitat intel·lectual i persones que conviuen amb problemes de salut mental.
 
Aquest 2021 estem d’aniversari són 70 anys d’història. Villablanca va ser fundada pel Dr. Bartolomé Lartigau l’any 1951. En aquell període es va arribar a atendre més de 1000 persones de diferents perfils, persones que convivien amb trastorn mental o discapacitat intel·lectual.
 
El Centre es va convertir ràpidament en un punt de referència a tota Espanya. A partir de 1985 l’Institut Pere Mata en va assumir la gestió, i Villablanca al 1981 s’estableix com proveïdor de l’actual Departament de Drets Socials, amb la residència Marinada com a referent en l’atenció a la discapacitat intel·lectual. També s’inicia la rehabilitació integral de diferents residències.
 
A l’inici del nou mil·lenni, entre els anys 2000-2007 es crea de la Xarxa Especialitzada que incorporava serveis especialitzats per atendre a persones amb Discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental.
 
A partir de l’any 2008 amb la direcció del Dr. Francisco Aguilera es crea i s’impulsa un nou model assistencial. Durant els següents anys es modernitzen diversos equipaments, s’aposta per la formació dels professionals i s’obren nous serveis a altres territoris. La gestió basada en la qualitat i l’aposta per la recerca i la innovació són altres fites destacables d’aquest període.
 
Hi ha molt a celebrar, moltes experiències viscudes. Al llarg d’aquestes set dècades, Villablanca s’ha consolidat com un referent en l’atenció amb les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. Seguim compromesos com el primer dia amb la millora de la seva qualitat de vida, mantenint sempre el nostre objectiu de mantenir i afavorir la vinculació familiar. Un desig incansable de continuar oferint la millor atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual del nostre territori, i tot això no seria possible sense unes de les nostres principals fortaleses: l’equip humà de Villablanca.
 
70 anys d’història mereixen una imatge especial. Aquest logotip representa el nostre passat, present i futur. Una història plena d’experiències, que ens permeten encarar el futur amb esperança i il·lusió.
 
Gràcies a les famílies i a totes les persones que formeu part d’aquest gran projecte que és Villablanca.
 
Moltes gràcies per la vostra confiança, compromís i treball incansable.
 
Moltes felicitats Villablanca!
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES