Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Centre Bellissens celebra 20 anys amb els usuaris i les famílies

Bellissens va ser el primer recurs per a persones amb discapacitat i salut mental que es va posar en marxa a Catalunya
 
El proper dissabte 17 de juny el Centre Bellissens de Villablanca (ubicat a l'autovia de Bellissens "Mas Plana") celebra 20 anys amb la Festa de les Famílies, la jornada anual que permet obrir les portes del centre i aprofundir la relació entre els usuaris, les famílies i els professionals.
 
Bellissens va ser el primer recurs per a persones amb discapacitat i salut mental que es va posar en marxa a Catalunya i va significar un salt important en el desplegament de l’àrea d’atenció a la discapacitat intel·lectual del Grup Pere Mata, i en la qual actualment Villablanca és referent al país.
 
La història de Bellissens va començar en 1997, per la necessitat de donar servei a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual lleugera i mitjana, amb un trastorn mental afegit, que requereixen un tractament rehabilitador integral amb suport extens. Bellissens, avui acull la residència Garbí i la residència Mestral, de 50 places cadascuna.
 
Més enllà de tenir cura i de cobrir les necessitats bàsiques dels usuaris, durant aquests 20 anys Bellissens ha treballat per complir diversos objectius:
 
  • reconstruir i enfortir el vincle amb les famílies dels usuaris
  • tenir en compte la individualitat i la peculiaritat de cada resident
  • potenciar la relació dels residents amb la comunitat (especialment Reus i Vila-seca) a través de diferents tipus d’activitats culturals, socials i lúdiques, i especialment les activitats esportives amb la participació en competicions i lligues específiques, i també a través del teatre, amb representacions en sales teatrals de Reus, Tarragona i Barcelona.
  • la potenciació del treball en equip dels professionals i el reconeixement a l’important paper dels cuidadors.
 
La festa d’aniversari
 
La celebració dels 20 anys de Bellissens se centrarà en la Festa de les Famílies que inclourà diversos actes com l’actuació de la companyia Dos de Tres; la projecció de fotografies sobre el recorregut històric del centre; un dinar amb residents i famílies i festa a la tarda amb ball i coca de sucre per a tothom.
 
Programa dels actes
 
11.30 hores rebuda de les famílies i l’animació al jardí de la unitat a càrrec de la Companyia Dos de Tres.
 
12:00 hores es realitzarà una projecció fotogràfica del recorregut històric des dels inicis del Centre Bellissens.
 
12:30 hores l'intercanvi de records, experiències i emocions. Seguirà amb el programa l’acte institucional i la cloenda serà a les 13:30 hores.
 
14:00 hores se celebrarà el dinar a la residència juntament amb les famílies dels residents.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES