Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Bellissens inicia la celebració dels seus 20 anys

El centre Bellissens de Villablanca, ha iniciat la celebració dels seus 20 anys amb la xerrada del dibuixant i il·lustrador Miguel Gallardo, que va tenir lloc el 5 de juny al Centre de Lectura de Reus. Amb to amè i distès, Gallardo va fer inicialment un repàs de la seva trajectòria professional per centrar-se després en la seva experiència com a pare d'una noia, la Maria, de 22 anys, amb trastorn de l'espectre autista. El convidat va explicar com a través del dibuix ha aconseguit comunicar-se amb la seva filla.
 
Prèviament, la professional de Bellissens Arantxa Uranga va fer un repàs de l'evolució que havia fet el centre des del punt de vista de l'atenció als usuaris, el contacte i el treball amb les famílies, la importància del treball en equip i de la teràpia ocupacional. També va exposar la tasca feta per facilitar la realització d'activitats en la comunitat en les poblacions de Reus i de Vila-seca, i mitjançant també activitats esportives i la participació en competicions. Al final de la seva intervenció Uranga va fer esment del repte de la inclusió i va reclamar un paper més actiu de l'administració.
 
El director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, va lloar la feina extraordinària dels professionals del centre; va agrair el suport de l'administració i de l'Ajuntament de la ciutat, i també la predisposició del conferenciant per participar en l'acte commemoratiu.
 
Per la seva banda, el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, va destacar que hi ha una il·lusió molt gran a Bellissens per tirar endavant nous projectes i va recollir la interpelació sobre la inclusió per comprometre's a seguir treballant.
 
Per últim, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va destacar la importància per a la ciutat de comptar amb serveis com els de Bellissens i va agrair la feina que es fa per obrir portes i trencar murs que acostin les persones usuàries d'aquests serveis a la ciutat i facilitin la seva integració.
 
El director mèdic de Villablanca, Francisco Aguilera, va agrair el suport de les administracions i la presència del centenar d'assistents abans de donar la paraula al conferenciant.
 
La celebració dels 20 anys de Bellissens continuarà el proper 17 de juny, durant la Festa de les Famílies.
 
El dia 17 de juny, al Centre Bellissens s'iniciaran els actes a partir de les 11.30 hores amb la rebuda de les famílies i l’animació al jardí de la unitat a càrrec de la Companyia Dos de Tres.  A les 12:00 hores es realitzarà una projecció fotogràfica del recorregut històric des dels nostres inicis.  A  continuació, a les 12:30 hores  l'intercanvi de records, experiències i emocions. Seguirà amb el programa l’acte institucional i la cloenda serà a les 13:30 hores. A les 14:00 hores se celebrarà el dinar a la residència juntament amb les famílies dels residents.
 
A partir de les 15:30h començarà la Festa de les famílies amb el ball, la coca i la companyia dels residents i famílies dels companys de Villablanca.  
 
                                         
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES