Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El 30 % dels espais de Marinada ja són Snoezelen

La residència i centre de dia per a persones amb discapacitat severa i profunda de la Fundació Villablanca està implantant  l'estimulació multisensorial 24 hores
 
El centre Marinada d'atenció a persones amb discapacitat severa i profunda ja ha reconvertit el 30 per cent dels espais en zones d'estimulació multisectorial. D'aquesta manera la residència i centre de dia avança en la implantació del Snoezelen 24 hores, que té per objectiu poder estendre l'estimulació multisensorial a tots els usuaris a tot el centre durant les 24 h del dia, més enllà de les activitats programades en la Sala d'estimulació multisensorial (SEM). La SEM va entrar en funcionament fa més de 15 anys.
 
D'aquesta manera els espais de vida de la residència que ja s'han reconvertit permeten, en qualsevol moment, posar en marxa diversos dispositius de llum i musicals per treballar aquells aspectes d'estimulació multisensorial que es consideren adequats a nivell terapèutic. Aquests dispositius es complementen amb altres materials d'estimulació tàctil.
 
En paral.lel a l'adequació progressiva d'espais per treballar l 'Snoezelen 24 hores, moltes de les activitats diàries de la residència es realitzen des de la perspectiva de l'estimulació multisensorial, com ara activitats de manipulació per decorar el centre relacionades amb les estacions de l'any o amb altres temàtiques determinades des del punt de vista terapèutic.
 
La implantació de l'Snoezelen 24 hores és un pas més de la residència i centre de dia Marinada en la millora de la cura de les persones amb discapacitat severa i profunda que tracta. Actualment el centre, que l'any passat va fer 25  anys, disposa de 75 places residencials i 15 de centre de dia.
 
Els espais de vida que ja s'han adaptat a l'Snoezelen 24 hores s'han presentat aquest dissabte 13 de maig durant una jornada de portes obertes de la Festa de les Famílies que se celebra cada any i que en aquesta edició ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Treball, Benestar i Famílies, Francesc Tarragona. Aquest departament de la Generalitat és el titular del servei.
 
Acompanyaven Tarragona l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la tinent d'alcalde Montserrat Vilella; el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó; la presidenta de l'Associació de Familiars d'Usuaris, el director del centre, David Godall, i la directora administrativa de Villablanca, Cori Rodríguez. Villablanca és l'entitat gestora de Marinada.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES