Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Rehabilitació funcional en el trastorn bipolar

 
El dia 25 de juny a les 13:30 hores es celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol rehabilitació funcional en el trastorn bipolar.
 
Existeix evidència científica que confirma la presència de disfuncions cognitives en els pacients bipolars tant en els períodes aguts de la malaltia con durant l’eutímia. Aquests dèficits cognitius influirien negativament en l’adaptació social i laboral del pacient.

Serà important l’avaluació del dèficit cognitiu, per optimitzar al màxim el tractament farmacològic i buscar intervencions per millorar aquestes dificultats, tenint com a objectiu la recuperació funcional del pacient.
 
Els programes psicoeducatius seran útils per millorar la consciència de malaltia, el compliment terapèutic i per prevenir recaigudes, reduint el deteriorament cognitiu que s’associaria al propi procés de la malaltia.
 
Recentment, un assaig clínic multicèntric, aleatoritzat, ha demostrat l’eficàcia d’una intervenció dirigida a millorar el funcionament psicosocial dels pacients bipolars. Aquesta intervenció consta d’un entrenament en tècniques i estratègies neurocognitives, psicoeducació sobre aquests dèficits i tècniques de resolució de problemes dins d’un marc ecològic per facilitar la transferència a la vida real del pacient.
 
Aquesta sessió serà a càrrec de Carla Torrent Font (Investigadora sènior de l'Hospital Clínic de Barcelona. CIBERSAM).
 
Les sessions són obertes, però les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a Sol·licita més Info.
 
Programa 2014 acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES