Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Utilitat de l'entrenament en habilitats en el tractament del pacient amb TLP

 
 
El dia 17 de juny a les 13:30 hores se celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol Utilitat de l'entrenament en habilitats en el tractament del pacient amb TLP.

En l'última revisió de la Cochrane sobre l'eficàcia dels diferents tractaments psicoterapèutics disponibles en el Trastorn Límit de la Personalitat (Stoffers et al., 2012), es van avaluar 28 estudis randomitzats amb branques de tractament paral·leles en què van participar un total de 1804 pacients diagnosticats de TLP. Resulta interessant observar que algunes d'aquestes intervencions no inclouen teràpia individual i obté resultats prometedors, assenyalant la potencial utilitat de formats grupals com poden ser els entrenaments en habilitats (Stoffers i cols. 2012).

L'entrenament d'habilitats de la Teràpia Dialèctica Comportamental (EH-TDC) és un format de teràpia grupal setmanal. Els grups són de 8 a 10 pacients, i estan dirigits per un terapeuta i un coterapeuta. L'estructura del grup no difereix en gran mesura a la d'altres grups d'adquisició d'habilitats en teràpia conductual: instruccions didàctiques, exemples modelats, assajos de noves habilitats, feedback i assignació de tasques. L'EH-TDC, per si sol, s'ha mostrat eficaç en la reducció de símptomes en el TLP i versàtil per combinar-se amb altres tractaments farmacològics (Soler et al. 2001; 2005; 2009) i sembla ser un component clau en l'eficàcia global de la TDC (Linehan et al. 2015)

Aquesta sessió serà a càrrec de Joaquim Soler Rivaldi. Psicòleg clínic adjunt. Unitat de TLP. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
 
Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES