Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

PET-CT en el diagnòstic de les demències

 
El dia 16 d'octubre a les 13:45 hores se celebra la sessió PET-CT (tomografía d'emissió de positrons unida a tomografía computeritzada) en el diagnòstic de les demències.
 
El diagnòstic de les demències és un repte i en vida no es pot tenir un diagnòstic definitiu. Les classificacions clíniques clàssiques permeten orientar el diagnòstic i el tipus de demència. No obstant, cada vegada més es busca tenir com a referència les classificacions patològiques amb bases immunohistoquímiques, amb especial èmfasi als tipus de proteïna que s'acumula al cervell. Així, es parla d'amiloidopatíes (dipòsit de β-amiloide, com passa en la malaltia d'Alzheimer), taupatíes (acúmuls de proteïna tau) o α-sinucleopatíes (acúmuls de α-sinucleína). Aquests estudis només poden fer-se pot-mortem.

En aquesta sessió es presenta la prova que possibilita veure en vida si hi ha o no dipòsit de β-amiloide al cervell. La seva presència suggereix Alzheimer. La seva absència ho descarta.
 
Aquesta sessió serà a càrrec de Mònica Danús. Cap de Servei de la Unitat de Medicina Nuclear
Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES