Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Campanya a Expro/Reus per trobar voluntaris per al projecte de recerca Bipogent

 
L’Hospital Universitari Institut Pere Mata i l’lnstitut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) disposen d’un espai informatiu a Expro/Reus per tal de donar a conèixer el projecte de recerca Bipogent entre els visitants al certamen, i trobar voluntaris que hi vulguin col·laborar o fer donatius.
 
L’espai estarà obert tots els dies de la fira i les persones interessades podran demanar informació sobre l’estudi i inscriure’s a la borsa de voluntaris emplenant un formulari.
 
Bipogent és l’acrònim d’un estudi pioner per determinar el paper del gen DDR1 en l’estructura i el funcionament del cervell de les persones amb trastorn bipolar. El coordina l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i també hi participen l’Hospital Clínic i Fidmag (Germanes Hospitalàries Research Foundation). La importància de la investigació que s’inicia ara està determinada perquè és la primera vegada que s’estudia la influència del gen DDR1 en aquesta malaltia.
 
Per poder desenvolupar aquest treball, el projecte BipoGent cerca a les nostres comarques 200 persones d’entre 18 i 55 anys, disposades a fer unes proves clíniques i neuropsicològiques mitjançant enquestes i entrevistes, una extracció de sang per a fer un estudi genètic i una ressonància magnètica cranial per a fer l’estudi de neuroimatge.
 
El trastorn bipolar és una malaltia psiquiàtrica greu que afecta els mecanismes que regulen l’estat d’ànim. Les persones que el pateixen poden oscil·lar des de l’eufòria patològica, anomenada mania, fins a la depressió, passant per fases d’eutímia, és a dir, en les que l’estat d’ànim és normal. 
 
Es calcula que a Catalunya més de 100.000 persones pateixen trastorn bipolar i més de 300.000 estan afectades pels diferents tipus del trastorn. A la província de Tarragona la prevalença està al voltant de l’1 per cent de la població, de manera que s’estima que unes 8.000 persones poden presentar la malaltia.
 
Les persones interessades en aquest projecte de recerca es poden apropar a l’Expro/Reus fins el 12 d’octubre o bé consultar la pàgina del projecte http://bipogent.cat/ o contactar amb el telèfon 683 303 530.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES